Sahanauhan teroitus - teroitus on tarpeen, jotta saha sahaisi materiaalia puhtaasti, nopeasti ja tarkasti. Terävällä nauhalla energiantarve on pienempi – bensiiniä tai sähköä kuluu vähemmän (sahan käyttövoimaa vastaten). Huonosti teroitetulla sahalla materiaali voi repeytyä tai muuttua aaltomaiseksi. Tämä alentaa huomattavasti materiaalin laatua eikä sitä ole mahdollista saada kuntoon ilman lisäkuluja. Lisäkulu tarkoittaa kyseisen materiaalin ajamista oikohöylän kautta tai muita toimenpiteitä.

Teroitusjakso – sahanauhaa olisi hyvä teroittaa ja hajottaa noin kahden työtunnin jälkeen ja sen jälkeen antaa levätä. Samaan aikaan työssä voisi käyttää toista sahanauhaa. Yhden nauhan kestoikä on 20-40 t/m tai myös jopa 80 t/m, riippuen sahanauhan laadusta, materiaalin erityislaadusta ja sen puhtaudesta (hiekkainen, sammaloitunut, metallin paloja ...) ja sahanhoitajan pätevyydestä. Yhtä nauhaa voidaan kestoikänsä aikana teroittaa noin 16 kertaa.

Laadukas työ kenttäsahalla, sahanauhan teroitus ja muu opitaan ainoastaan työskentelyn antamalla kokemuksella - siten koko totuus ja työn ilo selviää työn aikana!

Valikoimissamme on sahanauhan teroitusvälineitä ja sahanauhoja.

www.tukkivannesaha.eu